Задай вопрос Владимиру Нечипоруку

1 15

Генеральный продюсер Ukrainian Fashion Week Владимир Нечипорук ответит на вопросы читателей tochka.net в четверг, 3 октября, в 15:00

Продюсер UFW придет в гости к tochka.net накануне старта Украинской недели моды.

Как проходит подготовка к Ukrainian Fashion Week, что происходит за кулисами украинской моды - задай вопрос Владимиру Нечипоруку прямо сейчас.

 

Ответы 22

Татьяна:
1
Какое событие на будущем UFW вы ждете больше всего? Среди украинских дизайнеров у вас есть любимцы?
Владимир Нечипорук:
Ви знаєте, події, які я найбільше очікую на UFW, мають грузинський акцент :) Я дуже хвилююсь, як покаже себе Бичола після того, як розпався дует з Анукі. Це повернення Avtandil, він відкриває магазин в Києві. А найбільше ми очікуємо лекції Гурама Гвасалія – це на сьогодні дуже яскравий і харизматичний фахівець з брендингу, зокрема з фешн-брендингу. Його книжка справила дуже велике враження і гарячі відгуки в маркетингових і фешн-колах в Європі. Ми дуже довго за ним «полювали», якщо можна так сказати, відгадуючи вікно в його розкладі, щоб воно співпало з часом проведення UFW. Я вважаю, що ця лекція дуже яскрава подія, яка буде дуже корисна українським дизайнерам, які зараз активно намагаються завоювати нові ринки, роблять дуже активні кроки по комерціалізації своїх брендів і крокують до економічного успіху.

Понравился ответ? Поделись:

Вика:
1
Наверное, у вас все время спрашивают, но все же. Расскажите, пожалуйста, какой план должен быть у молодого дизайнера, чтобы попасть на Украинскую неделю моды? Я так понимаю, все начинается с конкурса "Взгляд в будущее". Как принять в нем участие?
Владимир Нечипорук:
Доброго дня! Радий новій зустрічі, сподіваюсь, мої відповіді задовольнять ваші запитання!

Ви правильно розумієте. Дійсно найкраще оптимальніше і ефективніше починати з «Погляду у майбутнє». Цей конкурс відбувається в кілька етапів. На першому етапі ви подаєте ескізи колекції, яку мрієте подати на конкурс. Тобто розтрат майже не несете. Наступний етап – це півфінал, який відбувається в березні. На підставі ескізів обирається 50-60 молодих дизайнерів, які виходять в півфінал. До півфіналу треба надати дві вже виготовлені одиниці з колекції і зразки матеріалів, з чого ви це плануєте робити. І ті, хто гідні фіналу, беруть в ньому участь в травні або червні – в залежності економічної і організаційної ситуації фінал проходить або в Києві, або в Одесі під час Holiday Fashion Week.

Понравился ответ? Поделись:

Абба:
0
Вас не коробить, те,як деякі дизайнери сто років тому зробили одну колекцію і досі називаються дизайнерами? Ольга Громова , наприклад
Владимир Нечипорук:
Дивне запитання. Ольга Громова два роки тому заявила, що вона йде з фешн-індустрії. Був такий знаковий показ, наприкінці якого одяг, який був щойно показаний, кидали у вогонь. Це була така символіка. Оля зараз не займається дизайном одягу. А про когось іншого мені важко сказати. Як правило, дизайнери одягу займаються не тільки одягом. Якщо людина талановита, вона талановита багато в чому – нерідко дизайнери паралельно займаються дизайном інтер’єрів (Вікторія Гресь, Ольга Громова). Наскільки я знаю, це дуже вдалі красиві проекти, які відзначені в різних професійних журналах.

Понравился ответ? Поделись:

Оксана:
0
Как отбирают моделей на Фешн Вик? Можно попасть только через агенство или прийти самой? Часто после ваших показов девушки могут попасть за рубеж?
Владимир Нечипорук:
Кастинги проводять безпосередньо дизайнери, на 99% через агентства. Тому краще працювати з агентством, яке буде вами займатися, просувати, пропонувати, запрошувати на кастинги. Звичайно, після Тижня моди шанси отримати закордонний контракт збільшуються, адже модель отримує портфоліо, вона сама розуміє, наскільки вона затребувана, скільки дизайнерів відібрали її для показів. Але бувають і протилежні випадки. Наприклад, найуспішнішу модель останнього року Іру Кравченко спочатку нікуди не брали, а зараз вона бере участь в показах самих відомих брендів. На сьогодні Іра Кравченко бере участь в найпрестижніших показах і зйомках – Louis Vuitton, Jacobs, Prada…. Важко знайти бренд, в показі якого Іра на брала участь. І ще дуже багато наших дівчат дуже блискуче працюють на подіумах Нью-Йорку, Парижу, Мілану, Лондону.

Понравился ответ? Поделись:

Валя:
0
Как изменилась публика на показах за время существования УФВ? Какие люди были первыми посетителями? Вообще, как люди отреагировали, когда вы приглашали их на первые показы?
Владимир Нечипорук:
Публіка дуже змінилась в кращий бік, це без сумніву. По-перше, стало значно більше клієнтів самих дизайнерів, відповідно і одягнених в дизайнерський одяг того дизайнера, на чий показ вони прийшли. Стало більше фахівців фешн-індустрії в Україні. Перший показ відбувся 16 років тому, і ми країна, яка еволюціонує в усьому (може, крім політики). Багато хто дивувався, слова «дефіле», «подіум», «бекстейдж» були малозрозумілі. Дуже багато було скептики, але було багато друзів і однодумців, які вірили, що в цій країні можливо все. Багато хто в своїх галузях робив якісь проекти вперше в історії України. Тобто був час, коли ми вірили в себе. Ми і зараз віримо, а тоді у багатьох було ще дуже мало негативного досвіду розчарувань. А бачачи рівень наших дизайнерів, можна бути впевненим, що все буде добре. І власне всі ці роки доводять, що українська мода достатньо динамічно прогресує, розвивається і вдосконалюється.

Дякую за увагу! Нагадаю, що завжди є шанс і час приєднатись до нашого благодійного проекту, тому заходьте на наш сайт, на сайт Tochka.net – там ви знайдете всі запитання, які стосуються подіумної і позаподіумної програми Тижня моди. Я радий, що інтерес до української моди не спадає, бажаю вам всіляких гараздів, гарних емоцій від життя, від людей і від самих себе. Дякую!

Понравился ответ? Поделись:

Ольга:
0
Как вы оцениваете стиль украинок? Понятно, чтов метро можно увидеть много некрасивого или просто дешевого. А среди бомонда? Светсвкие девушки уже "излечились" от пошлых нарядов и глупой гонки за брендами или нет?
Владимир Нечипорук:
Немає межі досконалості, і ці процеси йдуть. По-перше, стиль українок дуже різноманітний. Стиль в Києві відрізняється від стилю у Львові, Донецьку або в Одесі. В переважній більшості мені подобається, як вдягаються українки. Маючи чудовий генофонд українські жінки намагаються підкреслити свою жіночість, сексуальність, красу – це дуже правильно. Звичайно, існує багато несмаку. В цьому немає нічого дивного: стільки років цей смак псували, стільки років люди були без новин і інформації про те, що робиться в світі не тільки в галузі моди, а і в архітектурі, мистецтві і т.д. Тому не може бути такого – раз і народилось покоління зі смаком і можливостями. Хоча не завжди глибина гаманця дозволяє одягатися зі смаком – ми бачимо цьому безліч прикладів, коли заможні люди одягнені, м’яко кажучи, не дуже стильно. Інколи несмак «вопиющий», коли тхне несмаком і величезними грішми. Тобто дорогий несмак – гірше не дорогого.

Понравился ответ? Поделись:

Маша:
0
В России неделю моды называют выставкой достижений жен олигархов. В Украине же этого почти нет, а на UFW -тем более. Вы сознательно не работаете с этой категорией дизайнеров или у нас просто мало олигархов?
Владимир Нечипорук:
Багато чи мало олігархів – це поняття відносне, але вони у нас є. Але з самого початку голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська поставила дуже високу планку в сенсі вимог до творчості дизайнерів. Тобто не рідко професійні дизайнери, які навіть брали участь у показах, перестали відповідати вимогам Тижня прет-а-порте. Їм було відмовлено в участі, і люди з розумінням до цього ставились. А друга причина в тому, що все ж таки українські жінки розумні, і незалежно від статусу - дружина вона олігарха чи не дружина - якщо вона чогось не вміє робити, то вона не буде казати, що зможе купити це вміння.

Понравился ответ? Поделись:

Ника:
0
Принято считать, что моду на худобу ввели дизайнеры, которым проще шить вещи и показывать их на костлявых моделях, чем на женщинах с формами. Как вам кажется - нужно ли дизайнерам переходить к моде на более здоровый вес? Интересно услышать не только ваше профессиональное мнение, но у сугубо мужской взгляд
Владимир Нечипорук:
Якщо починати з мого чоловічого погляду, то мені подобаються більш дорослі жінки, жінки з формами. Нещодавно на яхтингу на Ібіці ми влаштовували показ, де моделями були учасниці яхтингу, і там, як на мій чоловічий погляд, було більше сексуальності і емоційності, ніж у професійних моделей.
А з професійної точки зору, звичайно, можна сказати, що чим худіше, тим краще. Але, погодьтесь, дизайнер повинен показати колекцію, яка потім буде вдягнута жінками різних форм. Тобто це демонстрація одягу, це не є канонами жіночої краси чи жіночності. Це демонстрація одягу, в такому розмірі це допомагає якнайкраще показати колекцію. Дизайнери не вводили моду на анорексію. Це, скоріше, якісь Голлівудські міфи глянцевого кшталту «стань худою і у тебе буде чоловік-олігарх і життя складеться». Але, на щастя чи на жаль, далеко не всі красуні становляться моделями і реалізовують себе в модельному бізнесі.

Понравился ответ? Поделись:

Наталья:
0
Кого из известных женщин считаете самыми стильными? Почему, по вашему мнению, украинские женщины-политики так редко выглядят хорошо?
Владимир Нечипорук:
Найбільша їх помилка в тому, що вони самотужки намагаються відповідати за свій зовнішній вигляд. Але, погодьтесь, не у кожного вистачає освіти, смаку і часу на все це, хоча вже є матеріальні зусилля. Простіше – звернутись до послуг професійних стилістів і повернути голову в бік не тільки магазинів загальносвітових брендів, а і в бік українських дизайнерів, які допоможуть виглядати одягненими зі смаком, сучасними, модними і вигідно відрізнятись від інших. Мені подобається Вася Фролова, Маша Єфросініна, Кароліна Ашіон. І, звичайно, голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська.

Понравился ответ? Поделись:

Sunny:
0
Какое самое яркое событие UFW вам запомнилось? Мне кажется, это был приезд Эли Сааба (я фанатка))), а вам?
Владимир Нечипорук:
Безумовно, був дуже красивий показ Elie Saab, була зроблена дуже красива локація. Як на мене, не менш красивими були колекції Стефана Роллана і Антоніо Берарді. Мені найбільше сподобалась перша церемонія Best Fashion Awards і наш минулорічний проект «ЄвроФешн», який ми організували напередодні «Євро-2012» в Україні. Було запрошено дизайнерів з 16 країн (це країни, чиї збірні грали в Україні і Польщі). Було дуже цікаво побачити, що при всій глобалізації Європа залишається спільнотою різних країн з різними традиціями, смаками і ідеями. Було дуже цікаво познайомитись з дизайнерами з різних країн – Північної Ірландії, Греції, Іспанії і так далі.

Понравился ответ? Поделись:

Эвелина:
0
Слышала, что у вас много внуков, хотя вы еще молодой. Как удается быть дедушкой и светским тусовщиком одновременно? Внуков приобщаете к моды, берете на показы?
Владимир Нечипорук:
Дякую! Мені 49 років, у мене троє внуків, вони живуть з нами. Подружнє життя нашої дочки поки що перебуває в паузі, тому я відчуваю себе більше багатодітним татом, ніж дідусем. Я не згоден з тусовщиком: є професійні заходи, на які доводиться ходити ввечері, це дійсно цікаві проекти. А тусня заради тусні мене не цікавить.
Онуки – це апріорі найстабільніша складова нашого життя. Вони хлопці, тому навряд будуть знати про моду більше, ніж потрібно чоловікам. Хоча старший онук, йому 10 років, кілька разів брав участь у дитячих показах – як новий досвід йому було цікаво, але навряд це стане сенсом життя.

Понравился ответ? Поделись:

Ася:
0
Скільки заробляє продюсер UFW?
Владимир Нечипорук:
Ніхто не любить відповідати на це запитання. Але раз запитали, то я скажу: моя зарплата вважається 12 тисяч гривень. На жаль, далеко не кожен місяць я можу її отримати, бо я відповідаю за матеріальне становище UFW. На жаль, воно не дозволяє, в першу чергу, тому, хто за нього відповідає, платити сповна зарплату.

Понравился ответ? Поделись:

Аня:
0
Чому цього сезону квитки на UFW вирішили продавати?
Владимир Нечипорук:
Це благодійний проект. Вже були такі прецеденти в світовій моді. Роберто Коваллі не так давно продавав квітки на свій показ для благодійного проекту, єдине, що він апелював тільки до дійсно багатих людей. А ми апелюємо до різних верств населення, і сподіваємося, що це допоможе провести конкурс на належному рівні, як і всі попередні. Тиждень тому ми відправляли призерів на міжнародний конкурс «Русский силуэт», і гроші на квітки і на готель нам довелось витягти просто з власної кишені. Але в цю кишеню треба періодично звідкись класти гроші, в мене немає нафтового чи якогось іншого бізнесу, тому постійно підтримувати конкурс молодих дизайнерів з власної кишені мені просто не під силу.

Понравился ответ? Поделись:

Леся:
0
Ваш улюблений дизайнер?
Владимир Нечипорук:
Традиційне запитання. І традиційно я на нього відповідаю, що я всіх люблю, захоплююсь їх творчістю. Але як у кожної людини у мене є свої симпатії, в першу чергу, це не професійні, а людські критерії. Ми вже 17 років цим займаємось, звичайно, з кимсь з дизайнерів я просто дружу – з Олексієм Залевським, Віктором Анісімовим. Костюми та смокінги я замовляю у Сержа Смоліна. Із задоволення спілкуюсь з усіма. Зараз наша прес-служба придумала такий проект – open day в майстернях дизайнерів. Було вже два таких дні – у Олени Бурби і Олени Реви. Я із задоволенням туди ходжу, бо з молодим поколінням дизайнерів я толком не знайомий. Я з радістю для себе відкриваю, що це цікаві люди, високоосвідченні, з цікавим світом. Я просто радію за них і сподіваюсь, що з новим поколінням дизайнерів складуться не лише робочі, а і товариські і приятельські стосунки.

Понравился ответ? Поделись:

Алина:
0
Что думаете про украинский Vogue? На каком языке, по вашему мнению, он должен выходить?
Владимир Нечипорук:
Про український Vogue я думаю якнайкраще – це знакова подія в фен-медіа просторі нашої держави. Мені подобається команда, яку вдалося зібрати і ще дуже подобається політика українського Vogue, який с перших номерів почав рухатись шляхом саме українського Vogue. Тобто там багато матеріалів про українських дизайнерів, українську моду, про українських видатних особистостей з різних галузей – це дуже приємно. Багато глянців спочатку переживають інкубаційний період перед тим, як стати більш самостійними в своїй редакційні політиці. Я однозначно за українську мову. Є така маркетингова помилка видавців, які думають, що російська мова може сприяти продажам. Я в своєму житті видавав різні видання («Єву», «Сезони моди»), і можу сказати, що є регіони, які читають і є регіони, які не читають. В Одесі однаково продавались видання і на російській, і на українській мові. Все залежить від продукту, а не від мови на якій він видається. Я був би радий, якби український Vogue виходив українською мовою. Це було б більше, ніж правильно.

Понравился ответ? Поделись:

віка:
0
Ви всі покази відвідуєте?
Владимир Нечипорук:
Ні, далеко не всі покази я відвідую. Якщо чесно, я відвідую дуже мало показів, бо під час Тижня, коли йдуть покази, це можливість для продюсерської команди вирішити купу організаційних питань, в тому числі і по підготовці наступних показів. В мене є така хитрість – я намагаюсь продивитись останній вихід показу, щоб хоча б мати уявлення про те, що зробив дизайнер цього разу. І ще, пробігаючи по холу, можу подивитись показ на моніторах. Намагаюсь обов’язково подивитись «Нові імена». Це завжди дуже цікаво, нерідко несподівано і це вселяє впевненість, що завтра все у нас буде добре і з майбутнім української моди теж все буде добре.

Понравился ответ? Поделись:

Ася:
0
Скільки людей у вашій команді – скільки голів треба, щоб організувати один UFW?
Владимир Нечипорук:
Постійно в штаті у нас працює 19 людей, на час Тижня ми набираємо фрілансерів, дуже багато волонтерів. На майданчику Тижня моди працює кілька сотень людей з різних галузей.

Понравился ответ? Поделись:

Кіра:
0
Наступні UFW теж будуть в Арсеналі?
Владимир Нечипорук:
Скоріш за все так. Принаймні ми дуже цього хочемо. Це дуже знаковий харизматичний майданчик, наші закордонні гості просто цокають язиками. Дуже красиве місце і в красивому місці воно знаходиться. Коли із зали показів ти бачиш дзвіницю Лаври – це надихає.

Понравился ответ? Поделись:

Анна:
0
Як мені,як молодому дизайнеру потрапити на UFW? Скільки грошей це коштує?
Владимир Нечипорук:
Найефективніше – через конкурс молодих дизайнерів. На першому етапі це взагалі не коштує ніяких грошей. Тобто практично безкоштовно ви можете зрозуміти, є у вас якісь перспективи чи нема. І взагалі, дійшовши до якогось рівня, зрозуміти, чи варто вам цим займатись. А вже після конкурсу молодих дизайнерів є проект «Нові імена», наступна категорія – це «Fresh Fashion». І вже після цього молоді люди вирішують для себе, як вони хочуть себе бачити і реалізувати в фешн-світі.

Понравился ответ? Поделись:

Ирина Алексеевна:
0
Кто самый коммерчески успешный украинский дизайнер? Одни говорят, что Анна Бублик, другие - что Тан. Или кто-то из молодых - вроде Бевзы или Каменской-Кононовой уже побил их рекорды?
Владимир Нечипорук:
Важко сказати, які рекорди треба бити, бо такої інформації на сто відсотків немає. Андре Тан зараз пропускає участь у жовтневому UFW через те, що він налагодив другу лінію і зараз восени він відкриває 15 магазинів свого імені по Україні. Це дуже серйозний і великий крок. Хочеться побажати йому комерційного успіху. Серед комерційно успішних я можу назвати Аню Бублік, Бобкову, Подоляна. Не можу сказати, що інші дизайнери неуспішні, інакше вони б не змогли такий довгий час робити колекції і показувати їх. У дизайнерів немає інших бізнесів окрім безпосередньо пошиття і продажу одягу. Ще я б назвав Олену Даць, географія продажів якої поширюються.
Зараз багато наших дизайнерів повертаються з Парижу, і можна сказати, що є динаміка розвитку і динаміка розширення географії продажу українських дизайнерів. На сьогодні криза не минула Європу – Європа закуповує значно менше, ніж раніше не лише у нових дизайнерів, а також і у перевірених ветеранів фешн-ринку. І на сьогодні всіх цікавить арабський ринок і, як не дивно, дуже активно почав працювати африканський ринок.

Понравился ответ? Поделись:

Olga:
0
Как вы разделяете обязанности с Ириной Данилевской? Совместная работа не мешает отношениям?
Владимир Нечипорук:
З обов’язками все значно простіше. Ірина Данилевська – ідеолог UFW, вона глава оргкомітету, вона відповідає за ідеологію, за роботу з дизайнерами, за міжнародну політику UFW. А на мені, як на генеральному продюсері, організаційні і економічні моменти по проведенню UFW. Ми дотримуємося точки зору, що це допомагає стосункам, ми вже 28 років у шлюбі і більшу частину свого спільного життя працюємо разом – це допомагає у взаєморозумінні як по роботі, так і по життю. Наша точка зору на те, що чоловік і дружина можуть працювати разом, є непохитною, і ми це доводимо практичною діяльністю.

Понравился ответ? Поделись:

Victor:
0
Почему в этом году пришлось продавать билеты, чтобы заработать на конкурс молодых дизайнеров? Неужели богачи, которые ходят на показы и покупают дизайнерские вещи, не помогают молодым талантам?
Владимир Нечипорук:
Цією акцією, в першу чергу, хочеться розвіяти міф чи стереотип, що меценатами повинні бути лише захмарно багаті люди. Звичайно, у державних Міністерствах не вистачає організаційних і матеріальних зусиль на всі проекти молодих талантів. Звичайно, в умовах економічної кризи припиняти таку важливу складову креативної вертикалі, як конкурс молодих дизайнерів, не хочеться. Переважна більшість конкурсів молодих дизайнерів у світі фінансується з того чи іншого джерела. Кілька разів ми якимось дивом проводили, не маючи для цього економічних підтримок з бюджетних та рекламних коштів (в умовах економічної кризи навіть рекломадавці неохоче витрачають на конкурси молодих талантів). Тому в цьому році ми порадились з дизайнерами. Першими висловили підтримку в цьому благодійному проекті продажу квитків Віктор Анісімов і Вікторія Гресь, до них приєднались інші дизайнери, які виділили частину місць на показах для продажу на підтримку молодих дизайнерів. І це не перший прецедент – позаминулого року Олексій Залевський виграв в ТВ-шоу «Хто проти білявок?» 50 тисяч гривень і віддав їх в призовий фонд в підтримку молодих дизайнерів. Розумієте, ті дизайнери, хто сам дуже важко пробивався, будучи молодим і талановитим, вони охочіше підтримують молодих дизайнерів, щоб ця галузь розвивалась. Я вважаю, що не треба бути захмарно багатим, щоб стати меценатом. Адже квіток в 200-300 грн. не є чимось недосяжним для людини, яка має роботу і більш-менш стабільний дохід. Крім того, що можна отримати задоволення від перегляду колекцій, можна отримати ще таке відчуття, яке важко купити – те, що ти став меценатом і допоміг молодому таланту пробитися.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (1)

символов 999