Обвітрена шкіра: 10 перевірених способів відновити шкіру

Дізнайся, як відновити обвітрену шкіру губ, обличчя і рук взимку

Киселёва Татьяна
Киселёва Татьяна
копирайтер, журналист
9 ноября 2017, 15:55
Мода и красота
Як запобігти пересихання шкіри губ і обличчя   © depositphotos.com

Під час перепадів температури, сильного вітру та морозу багато дівчат помічають у себе обвітрену шкіру обличчя, губ і рук. Звичайно, обвітрення безпечне для життя, але і дуже неприємне становище: постійно пече шкіра, лущиться, червоніє і свербить. Проблема не з приємних, але ми знаємо, як убезпечити себе і захистити шкіру від обвітрювання. Ну а якщо ти вже "обзавелася" цією проблемою, тоді ми розповімо як повернути шкірі здоровий вигляд.

  • Перед виходом на вулицю за 20-30 хвилин обов'язково наноси захисний і живильний крем, який ідеально підійде під твій тип шкіри. Головне створити захисний бар'єр, щоб шкіра змогла протистояти пересиханню.
  • У мороз і холод косметологи не рекомендують розпарювати шкіру обличчя. Обличчя після спеки стає вразливим, і легко може отримати "удар" від сильного вітру і морозу.
  • Перевір свій крем на склад. Якщо твій крем має саліцилову кислоту, тоді терміново заміни крем на більш щадний. Саліцилова кислота ще більше сушить шкіру і може погіршити становище.
  • Активно зволожуй обвітрену шкіру спеціальними живильними кремами. Після кожного вмивання косметологи наполягають наносити крем або олію, щоб відновити ліпідний бар'єр шкіри.

Обветренная кожа лица
Як запобігти пересихання шкіри губ і обличчя   © depositphotos.com

  • Якщо у тебе обвітрилася шкіра, тоді відмовся на час від макіяжу. Тональні засоби і пудри можуть тільки погіршити стан. Дай всього лише на пару днів шкірі обличчя відпочити і результат не змусить тебе чекати.
  • Щоб швидше відновити шкіру обличчя необхідно також зволожувати приміщення, в якому ти знаходишся. Використовуй спеціальні зволожувачі повітря, які допоможуть швидше відновити постраждалу шкіру.
  • Делікатно очищуй обвітрену шкіру обличчя. Для цього використовуй неагресивні засоби, які легко, але ефективно допоможуть очистити верхній шар шкіри.
  • При обвітренні губ косметологи рекомендують використовувати діючу маску: на ніч намаж губи оливковою олією і медом. Ця маска зможе повернути губам здоровий вигляд, прибере сухість та лущення.
  • Щоб губи не обвітрилися використовуй гігієнічну помаду, до складу якої входять живильні олії, бджолиний віск або ж вітаміни А, E, C і F, які виступають в ролі антиоксидантів і захищають шкіру від обвітрювання.
  • Відмінним рецептом від обвітрювання шкіри послужить яблучна маска. Сік яблука змішай зі столовою ложкою вершків і такою ж кількістю вівсяної муки. Тримайте отриману маску 30 хвилин, а потім умийся теплою водою.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Нагадаємо, нещодавно ми писали основні правила і поради по догляду за губами взимку. Всі подробиці ти можешь прочитать тут.

Всі найяскравіші та найцікавіші новини дивись на головній сторінці жіночого онлайн-ресурсу tochka.net.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999