Як вибрати тонік за типом шкіри: кращі б'юті-підказки

Дізнайся, який тонік підійде твоєму типу шкіри обличчя

Киселёва Татьяна
Киселёва Татьяна
копирайтер, журналист
9 ноября 2018, 16:19
Мода и красота
Тоник для лица по типу кожи © depositphotos.com

Тонізуючий засіб - це must-have продукт у догляді за шкірою обличчя. Тонік входить до повноцінного догляду за шкірою і виконує багато функцій: відновлює гідроліпідний баланс шкіри, очищує пори і звужує їх, надає обличчю свіжого вигляду. Найчастіше дівчата ігнорують тонізуючий засіб і вважають його марною тратою грошей. Ми розповімо, який тонік підійде твоїй шкірі обличчя.

  • Тонік для сухої шкіри. При виборі тонізуючого засобу для сухої і зневодненої шкіри зверни увагу на склад. До нього повинні входити заспокійливі компоненти з гліцерином, екстрактом ромашки, алое вера, вітамінами Е, А і B5. Також зволоження можуть забезпечувати природні олії та інші подібні компоненти.

Лосьон для лица по типу кожи
Тоник для лица по типу кожи © depositphotos.com

  • Тонік для жирної шкіри. Вибирай тонік, який регулює вироблення себума і не пересушує шкіру. Запам'ятай, в тоніку не повинні бути присутніми потенційні подразники у вигляді спирту, ментолу і екстракту гамамелісу. До складу такого засобу повинні входити саліцилова кислота, а також екстракти зеленого чаю або календули.
  • Тонік для комбінованої шкіри. Це повинен бути тонік, який дбайливо контролюватиме вироблення жиру в Т-зоні і зволожувати інші ділянки обличчя. Косметологи рекомендують вибирати засоби з саліциловою кислотою, рослинними екстрактами, ніацинамідом, керамідами.
  • Тонік для проблемної шкіри. Косметологи рекомендують вибирати тонік, який, по-перше, дезінфікує шкіру, а по-друге, усуває запалення і перешкоджає закупорюванню і забрудненню пір. Тонік неодмінно повинен містити протизапальні компоненти.

А якщо ти не довіряєш магазинним тонікам, спробуй приготувати тонізуючий засіб самостійно в домашніх умовах. А рецепти тоніка ти можеш знайти тут.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999