Фонд "Твоя опора" став офіційним членом Всесвітньої федерації серця

Таким чином "Твоя опора" стала першою та єдиною організацією, яка представляє Україну у ВФС

Марина Гош
Марина Гош
журналист
10 марта 2020, 16:35
Здоровье
Промо
Фонд "Твоя опора"  © depositphotos.com

Всесвітня федерація серця є єдиною організацією, що займається серцево-судинними захворюваннями, офіційно пов’язаною зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Ставши членом ВФС, благодійний фонд "Твоя опора" отримав звання офіційного амбасадора організації в Україні.

Фонд "Твоя опора"
Фонд "Твоя опора"  © Прес-служба

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Валерія Татарчук
Валерія Татарчук
розповідає засновниця фонду "Твоя Опора"
мнение эксперта
Бути першою і єдиною організацією від України, яка стала членом Міжнародної федерації серця – це велика честь і відповідальність для нас. Для фонду це можливість популяризувати проблему серцево-судинних захворювань (ССЗ), від яких щороку помирає понад 400 000 українців. ССЗ – це перша причина смертності не тільки в Україні, а і у всьому світі. Лише системний підхід може змінити ставлення до проблеми, і знайти ефективні шляхи для її вирішення, які вплинуть на смертність – як дорослу, так і дитячу. За 6 років існування нашому фонду нам вдалось врятувати 3 500 дітей, зібравши на це понад 40 млн грн. Наша мета - це не тільки вирішення гострих проблем, а й інформування населення про ризики утворення хвороб серця та їхні наслідки.

В Україні головним закладом, який займається лікуванням дитячих сердець, є Інститут Амосова, де кардіохірурги проводять 700 операцій на рік. Це єдина установа в Україні, де беруться за порятунок тих діток, які мають лише половину серця від народження, тобто синдром гіпоплазії лівих відділів серця.

 Маша Єфросиніна
Маша Єфросиніна
голова опікунської ради фонду
мнение эксперта
Вступ фонду "Твоя опора" до Всесвітньої Федерації Серця – це перший крок до масштабування діяльності фонду. Серцево-судинні захворювання займають перше місце в статистиці смертності в усьому світі. Інфаркти і інсульти "молодішають". Діти з вродженими вадами серця народжуються у величезній кількості – статистика невтішна. Наше здоров’я і життя залежить тільки від нас. Фонд уже 6 років допомагає дітям із вродженими вадами серця: ми закуповуємо обладнання, медикаменти, витратні матеріали в найкращі кардіоцентри країни. Тепер ми можемо посилити нашу діяльність за підтримки Міжнародної федерації серця

Згідно зі статистикою, в Україні на серцево-судинні захворювання припадає 68% летальності – на рік це 460 тисяч втрачених життів. Так само щороку з вадами серця народжуються 5 500 дітей, 30% із них із пологових виписують, так і не діагностувавши хворобу, внаслідок чого половина із них гине. Ті, кого таки направляють на лікування, часто не можуть його собі дозволити: кардіохірургію держава критично недофінансовує, бракує елементарного – витратних матеріалів і медикаментів.


Де можна здати аналіз на ВІЛ в Києві і чому обійми з ВІЛ-інфікованим - це ок? Ми детально пояснили в нашому матеріалі.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999