Як висловити почуття за допомогою букета квітів?

Букети квітів, які не можуть не сподобатися

Марина Гош
Марина Гош
журналист
18 мая 2020, 12:30
Секс и отношения
Реклама
Як висловити почуття за допомогою букета квітів? © depositphotos.com

Квіти завжди грали і грають важливу роль в нашому житті. З давніх-давен люди наділяють квіти символікою, про яку відомо далеко не всім. Флористи Flowers.ua вирішили розкрити особливості і значення найпопулярніших сортів квітів і розповісти, як можна висловити почуття за допомогою букета з тих чи інших видів.

  • Троянди

Троянди - це вічна класика і завжди безпомилковий варіант подарунка. Ця квітка символізує найглибші і щирі почуття, сильну прихильність. Однак варто враховувати їх кількість в букеті і колір пелюсток. Якщо в композиції буде 7, 9 або 15 троянд - даний подарунок можна вважати визнанням світлої прихильності, а ось 101 троянда  - прямий натяк на міцні почуття і вічну любов. Що ж стосується кольору, то білі троянди - це уособлення чистоти і цнотливості, рожеві - закоханості (не дарма рожеві троянди прийнято дарувати на початку відносин); червоні означають любов, пристрасть, вірність; бордові - любов і повагу; персикові і кремові - подяку і захоплення.

Троянди
Троянди © depositphotos.com

  • Півонії

Ці ніжні квіти з пухнастими бутонами, цвітіння яких припадає на травень, уособлюють жіночу чуттєвість, романтику, достаток і процвітання. Існує думка, що букет півоній принесе одержувачу удачу і везіння в будь-яких починаннях. Півонії високо цінують в китайській культурі. Згідно з ученням фен-шуй, прийнято вважати, що півонії в будинку подарують багато щастя всім членам сім'ї. Букет рожевих півоній, принесений в дар, буде вважатися символом любові і гармонії, а червоних - пристрасті і бажання.

  • Айстри

У перекладі з грецької мови айстри означають "зірки". Так, згідно з однією давньогрецькою легендою, айстри з'явилися на нашій планеті з космічного пилу, перетворившись в квіти з падаючих сліз Персефони, богині весни. Свій первісний символізм айстри придбали за часів середньовічної Європи, коли було прийнято вважати, що букет айстр висловлює цілий спектр почуттів молодої людини до дівчини: від боязкості до нестримної пристрасті. В наші дні композиція з айстр символізує міцний союз між двома людьми. Причому союз може бути не тільки любовним, а й дружнім.

Айстри
Айстри © depositphotos.com

  • Гербери

Букет з гербер має відразу цілу палітру значень: від поваги та подяки до зізнання в коханні. Все залежить від кольору бутонів. Гербери з білими або молочними пелюстками традиційно говорять про ніжні почуття, жовті - побажання яскравого і барвистого життя для адресата, а ось помаранчеві і червоні прийнято підносити швидше чоловікам, ніж жінкам, як знак захоплення і поваги.

  • Хризантеми

В Японії хризантеми символізують владу, достаток і процвітання. Нерідко цій квітці приписують магічні властивості: прийнято вважати, що букет хризантем стане певним оберегом від недуг і неприємностей. У будь-якому випадку, якщо ви захочете піднести кому-небудь букет хризантем, це буде означати тільки найщиріші і чисті наміри. Білі хризантеми можна дарувати близьким приятелям, жовті допоможуть висловити зацікавленість, а червоні уособлюють пристрасну любов.

Хризантеми
Хризантеми © depositphotos.com

  • Орхідеї

Орхідеї, як і тюльпани, - це головні символи ранньої весни. Тому піднесені до 8 березня орхідеї точно будуть вдалим подарунком. Якщо пелюстки орхідеї мають пастельний відтінок, він символізуватиме захоплення, чуттєвість і любов. А ось білі орхідеї вважаються оберегами, тому їх прийнято презентувати вагітним дівчатам, як побажання благополуччя і майбутньої матері, і малюкові.

  • Альстромерії

Цей екзотичний сорт квітів має дуже незвичайні бутони, дуже схожі на крила метеликів, що летять в повітрі. Подарований букет з альстромерій означатиме, що людина вважає вас дивовижною і неповторною жінкою. Також альстромерії - це ідеальні квіти для всіх, хто схильний до алергії, адже вони не мають ні найменшого запаху.

Альстромерії
Альстромерії © depositphotos.com

  • Лілії

В наші дні композиції з лілій найчастіше можна зустріти в букеті нареченої або у весільному декорі, але також букет з лілій можна сміливо дарувати і в інших випадках. Лілії традиційно означають серцеву прихильність та добрі наміри.

  • Букети квітів, які не можуть не сподобатися

В каталозі Flowers.ua завжди в наявності широкий асортимент квітів найрізноманітніших сортів, об'єднаних в класичні та незвичайні поєднання. Ми не сумніваємося, що серед тисяч представлених букетів, ви неодмінно знайдете саме той, що допоможе вам висловити всю глибину почуттів та емоцій. Всі букети можна знайти не тільки на сайті, але і в Instagram та Facebook, а замовлення приймаються цілодобово.


Ми також зібрали 20 ідей манікюру з квітами на літо 2020. Зберігай собі ідеї і прибігай в салон з ідеями і в настрої. Але не забудь антисептик і маску! Ми попередили.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999