Невидимі елайнери: відповідаємо на 6 поширених запитань

Чим може допомогти ця новинка в галузі ортодонтії

tochka.net
tochka.net
автор
14 февраля 2022, 15:50
Здоровье
Промо
Що таке невидимі елайнери © пресс-служба

Рішення звернутися до ортодонта може викликати велику кількість питань. На сучасному ринку існує безліч брекет-систем, що допомагають досягти ідеальної усмішки, і розібратися в них часом не легко. До того ж важливими є питання комфорту та швидкості лікування. Найкращим рішенням стають послуги невидимої ортодонтії, а саме непомітні елайнери. Це — новинка в галузі ортодонтії. Однією з клінік в Україні, котра спеціалізується на встановленні елайнерів, є клініка європейської ортодонтичної мережі Orthos Impress. Разом з її експертами відповідаємо на шість найпоширеніших питань про лікування прикусу елайнерами.

Який вигляд мають прозорі елайнери?

Елайнери — це дві прозорі капи, які ідеально повторюють форму зубів клієнта. Вони виготовлені з міцного поліуретану. Це — високоякісний медичний матеріал, відомий своєю зносостійкістю, міцністю та еластичністю. Під час носіння капи створюють певний рівень тиску, що сприяє переміщенню зубів задля їх належного вирівнювання.

Як лікар підбирає форму елайнеру?

Перед початком лікування кожному клієнту проводять сканування ротової порожнини та стану зубів. За його результатами ортодонт складає індивідуальний план лікування. Він обов’язково має враховувати зміщення положення зубів у майбутньому та визначає кількість необхідних елайнерів. Таким чином, ще до початку лікування можна візуалізувати кінцевий результат та дізнатися скільки воно триватиме.

невидимые элайнеры
Як лікар підбирає форму елайнеру © пресс-служба

Скільки часу потрібно носити систему і чи боляче це?

Тривалість лікування визначається після індивідуальної консультації з лікарем, а також залежить від складності ситуації клієнта. У середньому це триває від шести до дев’яти місяців. Протягом цього періоду елайнери не викликають дискомфорту та болю. У перші дні носіння може виникнути певне відчуття тиску. Це абсолютно нормально, адже ротовій порожнині потрібен час, щоб звикнути до встановленої системи. Процес звикання триває кілька днів і є так званою адаптацією.

Чим прозорі елайнери відрізняються від інших інструментів невидимої ортодонтії?

Головна відмінність елайнерів — непомітність. Ця система, на відміну від керамічних чи прозорих брекетів, не кріпиться до поверхні зубів, а є знімною, адже складається з двох прозорих частин. Це забезпечує комфортне носіння та кращу гігієну ротової порожнини.

До інших відмінностей слід віднести меншу тривалість лікування, нижчу ймовірність пошкодження пристрою та вищий рівень комфорту.

Як часто потрібно робити контрольні огляди в ортодонта?

Лікування методами невидимої ортодонтії вимагає регулярного відвідування ортодонта для відстежування прогресу та перебігу лікування. Регулярність візитів визначається індивідуально. Проте завдяки сучасним технологіям прогрес лікування можна відстежувати у діджиталізованому форматі. Це зекономить час на візиті до лікаря та не вплине на ефективність лікування.

Як правильно чистити елайнери?

Очищення елайнерів є дуже важливим етапом задля уникнення появи плям чи дискомфорту. Елайнери слід чистити щодня. Для цього використовують м'яку щітку і промивають систему великою кількістю води з невеликою кількістю мила, що має нейтральний РН.

Елайнери є знімними системами. Це дозволяє легко підтримувати свої харчові звички та ні від чого не відмовлятися. Проте після кожного приймання їжі слід не забувати чистити зуби. Це сприяє якіснішій гігієні ротової порожнини та свіжішому диханню.

невидимые элайнеры
Елайнери є знімними системами © пресс-служба

Нагадуємо, що з січня в Україні почала працювати клініка європейської мережі Orthos Impress. Orthos Impress вже працює у чотирьох містах України: Києві, Львові, Дніпрі та Хмельницькому, а згодом планує відкриття у Харкові та Одесі. Міжнародний досвід та фаховість спеціалістів гарантують комфортне та результативне лікування.


Довідково:

Impress — це найбільша міжнародна мережа ортодонтичних клінік, заснована у 2019 році. Мережа клінік Impress присутня у понад ста містах у дев’яти країнах світу: Іспанії, Великобританії, Італії, Франції, Португалії, Німеччині, Австрії, Швейцарії, Україні. Impress має найбільшу мережу ортоклінік з повністю діджиталізованими процесами, включаючи власну систему управління клінікою та платформу дистанційного моніторингу лікування.

Європейське медіа про інновації Sifted назвало Impress одним із двадцяти найбільш швидкозростаючих європейських стартапів у 2020 році, а соціальна мережа Linkedin вивела Impress одним зі стартапів 2021 року.


ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999