Нурофен: які різновиди бувають і чим відрізняються?

Який Нурофен вибрати та чим відрізняються його варіанти

tochka.net
tochka.net
автор
10 марта 2023, 10:45
Здоровье
Реклама
Нурофен: які різновиди бувають і чим відрізняються? © Пресслужба

Нурофен – популярний нестероїдний протизапальний засіб. Лікарі часто радять пацієнтам саме цей препарат для полегшення болю, зниження температури, усунення запального процесу. Однак коли покупець попросить в аптеці Нурофен, скоріш за все від фармацевта почує зустрічне: «Вам який?». А й справді, який Нурофен вибрати та чим відрізняються його варіанти?

Вибираємо Нурофен відповідно до потреби

Будь-який Нурофен, незалежно від різновиду, – це лікарський засіб на основі ібупрофену. І саме концентрація діючої речовини є одним із критеріїв, за яким розрізняються ці ліки. Крім того, препарати з такою назвою, можуть бути в різних фармацевтичних формах.

Найпопулярніші різновиди Нурофену:

  • класичний – у формі таблеток, вкритих оболонкою, кожна з них містить 200 мг ібупрофену;
  • Форте – таблетки з подвійним дозуванням – 400 мг активної речовини;
  • Лонг – препарат в таблетованій формі з більш тривалою жарознижувальною і знеболювальною дією, ефект досягається завдяки комбінованому складу: ібупрофен (200 мг) і парацетамол (500 мг);
  • Експрес – випускається у формі капсул, заповнених рідким ібупрофеном в дозуванні 200 мг; завдяки рідкій формі активна речовина швидше проникає в кров, а отже, діяти починає швидше, ніж при застосуванні класичних таблеток;
  • Експрес Форте – ті ж капсули з рідиною, але концентрація вдвічі вища;
  • Колд Флю – таблетки для лікування симптомів застуди; крім 200 мг стандартної діючої речовини, містять 5 мг фенілефрину.

Крім того, в лінійці препаратів з такою назвою є засоби у вигляді таблеток, супозиторій, суспензій і сиропів у дитячому дозуванні активного компонента. Деякі різновиди препарату годяться для малюків у віці від 3 місяців.

Скільки коштує Нурофен?

Вартість Нурофену в українських аптеках коливається від близько 40 до 200 гривень і більше. Ціна на препарат залежить від форми, дозування, а також націнки продавця. До речі, якщо бажаєте швидко відшукати, в якій з аптек ліки в потрібній формі продаються за найнижчою ціною, скористайтеся сервісом Doc.ua.

В розділі “Аптека Doc.ua” зібрана інформація про асортимент більшості популярних аптечних мереж. Достатньо вибрати на сайті назву препарату, який вас цікавить, і система запропонує перелік аптек, де його можна купити (зокрема й онлайн) з актуальними цінами. А оскільки Doc.ua аналізує пропозиції тільки сертифікованих аптек, то шукаючи ліки через розділ Аптека, вдасться вберегтися від купівлі підробки чи протермінованого препарату.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999