Центелла, канабіс, сквалан: 6 модних рослин в складах косметики

читать на русском

Інгредієнти, які ми дякуємо за красу

Рослинні інгредієнти в косметиці © depositphotos.com

У гонитві за красивою шкірою ми готові наносити на себе найрізноманітніші продукти, навіть з незвичайними інгредієнтами. Щороку в б'юті-світі з'являється щось новеньке: вчора ми купували крем з центеллою, сьогодні актуальний канабіс, а завтра побіжимо за бакучіолом. У спецтемі Green Beauty ми розбираємо все, що стосується натурального, екологічного або рослинного догляду, тому настав час з'ясувати, що являють собою ці модні інгредієнти.

Центелла азіатська

Центелла або cica (скорочено Centella asiatica) — рослина непоказна, зате дуже лікарська і навіть їстівна. Мода на центеллу прийшла до нас з корейської косметики, в яку додають цю рослину для лікування пошкодженої і запаленої шкіри. Багата амінокислотами, антиоксидантами і вітамінами, центелла може запускати процес загоєння шкіри, відновлювати її і знижувати чутливість.

Загоює крем з центелла Cosrx Centella Blemish Cream
Загоює крем з центелла Cosrx Centella Blemish Cream © cosrx.com

Бакучіол

Вперше ми почули про бакучіол минулої весни, але треба було більше року, щоб він перетворився з незвичайного інгредієнта в актуальний. Бакучіол отримують з рослини бабчі (насіння псоралеі), яку вже кілька століть використовують в традиційній медицині Китаю та Індії. Популярним бакучіол став через свої відновлюючі властивості — зараз він вважається альтернативою біосінтезірованному ретинолу.

Ретинол здатний прекрасно відновлювати шкіру, прибирати зморшки і пігментацію, але має серйозний недолік — це сильний алерген. У бакучіола начебто все ті ж самі властивості, але без негативних побічних ефектів. Плюс, він не повинен викликати сухості, почервоніння, лущення та чутливості.

Сироватка Biossance Squalane + Phyto Renewal Serum
Сироватка Biossance Squalane + Phyto Renewal Serum © biossance.com

Канабіс

Корисні свойст масла канабісу чи конопель (канабідіола) вже давно обговорюються в різних сферах, а останнім часом — в дерматології. За даними Американської академії дерматології (AAD), канабіс володіє протизапальними властивостями. Тому є ймовірність, що склади для місцевого застосування допоможуть з прищами, псоріазом та екземою. Але щоб довести все лікувальні властивості масла канабісу, потрібні подальші дослідження.

Май на увазі, що продукти з вмістом коноплі не мають ніякого одурманюючого впливу. Вони не містять THC — хімічної речовини, відповідальну за психоактивні ефекти марихуани. Якщо ти хочеш спробувати б'юті-засоби з каннабісом в складі, AAD радить спочатку протестувати його на невеликій ділянці шкіри.

Зволожуючий лосьйон Hemp Nation Toasted Coconut & Marshmallow
Зволожуючий лосьйон Hemp Nation Toasted Coconut & Marshmallow © australiangold.ag

Женьшень

Ще один інгредієнт, який відіграє провідну роль у формулах корейських засобів для догляду. Його називають "суперфуд для шкіри" за антиоксиданти і вітаміни в складі. Вважається, що він допомагає впоратися з грубою текстурою і нерівним тоном, надлишками жиру і роздратуванням.

Крем Mario Badescu Ginseng Moist Cream
Крем Mario Badescu Ginseng Moist Cream © mariobadescu.com

Ягоди яблуні ему

Крихітні ягоди рослини з південного узбережжя Австралії містять в десять разів більше антиоксидантів, ніж чорниця, а ще в їх складі є зволожуючі натуральні воски, які інтенсивно живлять шкіру. В результаті вона виглядає зволоженою, сяючою і захищена від пошкодження клітин вільними радикалами. Принаймні, так кажуть виробники косметики з екстрактами яблуні ему.

Краплі для обличчя Sand & Sky Australian Emu Apple Dreamy Glow Drops
Краплі для обличчя Sand & Sky Australian Emu Apple Dreamy Glow Drops © sandandsky.com

Сквалан

Одне з найяскравіших і не до кінця вивчених масел — скваланове, яке отримують з нестійкого речовини сквалену. Вперше його виявили в печінці акули, але тепер хіміки навчилися синтезувати сквалан з оливкового масла. Тому інгредієнт можна вважати рослинним і на баночці так і пишуть — "рослинний сквалан".

Чим корисне сквалановое масло? Його хімічна будова схожа з себумом, тому масло легко проникає в ліпідний шар і не дає волозі випаровуватися. Відповідно, отримуємо зволожуючий ефект. Сквалановое масло легке, чи не комедогенноє, не провокує алергію і підходить всім типам шкіри. А ще його можна наносити на волосся як термозахист.

Скваланове масло Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane от Peter Thomas Roth
Скваланове масло Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane от Peter Thomas Roth © peterthomasroth.com


Нещодавно ми писали про дівчат, які перейшли на натуральний догляд і нітрохи не шкодують.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Підписуйся на наш Facebook і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Які з цих інгредієнтів в косметиці ти пробувала?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Читай також


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини партнерів

Loading...

Ще на tochka.net

Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее здесь
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more