Ідеальне масло: що таке сквалан і чому він корисний для шкіри?

читать на русском

Розбираємося з наймоднішим косметичним інгредієнтом

Сквалан: кому буде корисний © depositphotos.com

Напевно ти щось уже чула про сквалан — бум на нього на косметичному ринку трапився кілька років тому. Поряд з іншими природними інгредієнтами як центела і канабіс, сквалан став неймовірно популярним.

Давай розбиратися разом з tochka.net, що це за диво-олія і чому її варто спробувати.


Пам'ятка. сквалан

Призначення: пом'якшувальний засіб

Переваги: ​​знімає запалення, підтримує шкірний бар'єр, добре поєднується з активними речовинами на кшталт ретинолу

Кому підійде: всім типам шкіри

Як часто використовувати: сквалан на рослинній основі можна використовувати вранці і ввечері

З чим поєднується: з активними речовинами


натуральна косметика
Сквалан — відмінний пом'якшувальний засіб © depositphotos.com

Що таке сквалан?

Ти могла помітити, що є два варіанти написання інгредієнта: сквалан і сквален. По суті, ці голосні впливають на термін придатності і загальну ефективність масла.

Сквалан — це гідрогенізована форма сквалена. Це ліпід (жир), який міститься в шкірі і секретується сальними залозами. Сквален не надто стабільний для використання у косметиці, тому замість нього додають сквалан.

Використання цього інгредієнту давно викликає суперечки в індустрії краси — через те, що перший сквалан отримували з печінки акули. Але зараз більшість брендів використовують рослинний сквалан — з оливок або цукрової тростини.

дівчина з квіткою
Сквалан: користь для шкіри © depositphotos.com

Чим сквалан корисний для шкіри?

Він пом'якшує і розгладжує шкіру, допомагає зберігати її природний бар'єр, не дає волозі випаровуватися. Ідеально підходить для сухої і подразненої шкіри, добре заспокоює.

При цьому сквалан не камедогенний — ​​його можна використовувати і для жирної, схильної до висипань шкіри. Більш того — сквалан допоможе шкірі регулювати кількість шкірного жиру.

косметика
Скваланову олію зараз добувають з оливок і цукрової тростини © depositphotos.com

Сквалан: шкода для шкіри

Побічні ефекти від використання сквалану зустрічаються нечасто. Але при виникненні незвичайної реакції, звичайно, потрібно порадитися з косметологом. Оскільки сквалан не є реактивним інгредієнтом, він добре поєднується з іншими продуктами. Наприклад, він добре працює з ретинолом або ніацининамідом.

Як використовувати сквалан

Один з найпопулярніших способів застосовувати сквалан — включити в щоденний догляд олію на 100% рослинній основі. Якщо олія тобі підійде, можеш просто додавати пару крапель в свій улюблений зволожуючий крем. Ти також можеш наносити його перед ретинолом, щоб зменшити подразнення — адже у сквалану відмінні протизапальні властивості.

При використанні олій ти могла помітити, що іноді вони не вбираються повністю. Щоб уникнути цього, спробуй наносити крем після олії Так олія краще проникне і нібито "запакується" в шкірі.

Топ-3 засоби зі скваланом

  • The Ordinary Retinol 1% in Squalane

The Ordinary Retinol 1% in Squalane
The Ordinary Retinol 1% in Squalane © theordinary.deciem.com

Популярний бюджетний бренд з хорошими складами має в своїй лінійці кілька продуктів з скваланом. Наприклад, цей з 1% чистого ретинолу, який працює над омолодженням шкіри. А сквалан в складі пом'якшує, зволожує і захищає. Крім того, формула швидко вбирається і не залишає жирних плям.

Ціна: ок. 250 грн

  • Saloos Squalane & Q10

Saloos Squalane & Q10
Saloos Squalane & Q10 © saloos.kiev.ua

Біоефірний еліксир для обличчя від чеської марки виготовлений на основі 100% натуральних масел і забезпечений коензимом Q10. Багато чого обіцяє на кшталт вироблення енергії в клітинах, але, по суті, просто відмінно зволожує шкіру і робить її бархатистою.

Ціна: ок. 280 грн

  • Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane
Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane © peterthomasroth.com

Недешевий, але дуже рейтинговий продукт, який чудово вбирається і не залишає липкості. Ще одна переваги олії — вона отримана з цукрової тростини, а не з оливок, і її формула надзвичайно стійка.

Ціна: ок. 1500 грн


Нещодавно ми писали про топ-5 скрабів для шкіри готові, які можна зробити в домашніх умовах.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

 

Підписуйся на наш Facebook і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти пробувала скваланову олію для шкіри?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Читай також


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини партнерів

Loading...

Ще на tochka.net

Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее здесь
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more