Качка фарширована гречкою з потрошками

26.08.2015 23:22
Качка фарширована гречкою з потрошками
Рейтинг блюда: 5
2 голоса
Время

до 1 часа
Порции

3 порции
Калории

Много
Сложность

Средняя

Ингредиенты

  • Качка масою 2-3 кг, одна цибулина, одна середня морква, 2/3 склянки гречки, 4 зубчика часнику, соняшникова олія, 500 грам потрошкiв курячих, 2 столових ложки коньяку, сіль, мед, червоний і чорний перець, мускатний горіх і інші приправи за смаком.

Процесс приготовления

  1. Неможливо уявити собi більш традиційне блюдо для сiмейної, домашньої вечерi, а ніж качка фарширована гречкою. Страви з домашньої птиці завжди займали особливе місце на нашому столі, їх готували до різних свят, щоб здивувати гостей щедрістю і гостинністю. Щоб м'ясо птиці було ніжним і соковитим, а гречана каша просочилася ароматом качиного м'яса, потрібно знати деякі тонкощі. Якщо качка була заморожена, її слід покласти в холодильник для поступового розморожування на 7-9 годин. Перед приготуванням птицю слід дістати і залишити на 3-4 години відтавання до кімнатної температури. Якщо ж необхідно обскубти качку, її попередньо потрібно обдати окропом, щоб чистити було легше. Потім тушку потрібно зачистити від жиру, приділивши особливу увагу гузку. Качка має досить жирне м'ясо, тому від внутрішнього жиру бажано позбутися. Для цього потрібно в вертикально підвішеному становищі обдати тушку 3-5 літрами окропу. Потім ретельно обсушити птицю. Щоб птах вийшов соковитим, духмяним, м'яким, з хрусткою скоринкою, потрібно знати, як приготувати качку.
  2. Гречку потрібно промити і залити водою. Часник і цибулю почистити і дрібно нарізати. Потрошки курячі ретельно промити і теж дрібно нарізати. У глибоку сковороду налити трохи олії, в якiй обсмажити на середньому вогні цибулю і часник. Потім додати до них нарізані курячі потрошки і тушкувати на середньому вогні протягом 10 хвилин. Далі додати коньяк, сіль, перець і мускатний горіх. Вимкнути плиту і насипати гречку, ретельно все перемішуючи. Начинці дати постояти хвилин 10. Головне - це правильно підготувати качку до запікання. Для цього потрібно приготувати маринад, змішавши мед, червоний, чорний перець, приправи i олію. Обмазати качку маринадом і дати постояти. Щоб качка з гречкою, вийшла особливо смачною, слід потримати її в маринаді одну годину. Коли качка промаринується заповнити її готовою начинкою, зашити нитками і поставити в розігріту до 200 градусiв духовку. Качку потрібно розмістити в качатниці, накривши щільно фольгою. За 15 хвилин до закінчення запікання зняти фольгу, щоб шкіра підрум'янилася. За бажанням можна полити соком, що утворився. Готову качку остудити, подавати цілком, разом з нарізаними овочами, або запеченою картоплею. Прикрасити страву можна дрібно нарізаною зеленою цибулею та кропом, якi додадуть качцi особливої свіжості. Смачного Вам!

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Поделись в социальных сетях

Комментарии

символов 999