Макіяж для фотосесії: як мати гарний вигляд у кадрі

Корисні поради, які варто взяти на замітку

tochka.net
tochka.net
автор
31 марта 2023, 13:20
Мода и красота
Реклама
Макіяж для фотосесії: як мати гарний вигляд у кадрі © Пресслужба

Запам’ятати певний період чи момент життя, зробити якісні світлини на пам’ять, оновити фото у соціальних мережах чи просто розважитися — є безліч приводів для фото. Але яка б ціль фотосесії не була, важливо якісно до неї підготуватися. Один з етапів підготовки — макіяж. Про нього розповідаємо у статті.

Вибір косметики

Перед створенням макіяжу для фотосесії необхідно приготувати всі необхідні засоби та інструменти. Для такої події краще використовувати професійну косметику, яку можна придбати на сайті EVA. Такі засоби мають кращу стійкість і покривну здатність, а під час тривалої фотосесії не розтікаються і не змащуються. Не купуйте дороговартісні б’юті-продукти на один раз — незвичайного кольору помаду, яскраві тіні, глітер, шимер тощо. Це недоцільно, адже ви їх не використовуватимете часто. Обов’язково варто купити набір якісних пензликів, а також міцелярну воду, ватні диски, ватні палички, серветки для зняття макіяжу, накладні вії і клей для них тощо.

Аня
© Пресслужба

Ретельна завчасна підготовка

Для вдалого макіяжу замало якісної косметики. Потрібна також ще здорова шкіра, яку необхідно завчасно підготувати. 

  • Щоб темні кола і мішки під очима не зіпсували фото, забезпечте собі якісний сон і відпочинок. Перед важливою фотосесією поспати потрібно не менше 7-8 годин. 
  • Напередодні також необхідно забезпечити шкірі якісне глибоке зволоження. Воно потрібне для того, щоб тональний засіб рівно лягав на шкіру, а лущення і сухості не були помітними на світлинах. У жодному разі не робіть перед фотосесією скрабування, пілінги, чистки обличчя тощо, а також не використовуйте автозасмагу. Краще це зробити за тиждень-два до важливої події. 

Аня
© Пресслужба

Виконання мейкапу

Основа під макіяж. Це — запорука ідеального тонального покриття. Праймер або основа під макіяж розгладжує мікрорельєф, заповнює зморшки, маскує дефекти шкіри, готує її до макіяжу і подовжує його стійкість.

Тон. Підберіть ідеальний відтінок тонального засобу або змішайте кілька продуктів. Заздалегідь перевірте, як цей тон виглядає у кадрі. Наносьте його спеціальним пензлем або вологим спонжем, щоб уникнути ефекту маски. Не забувайте про шию і зону декольте.

Контуринг, рум’яна і хайлайтер. Цими засобами можна змоделювати форму обличчя, видовжити його, звузити ніс, зменшити щоки, акцентувати вилиці тощо. Головне — дотримуйтеся схеми контурингу.

Брови. Оформити їх можна за допомогою олівця, спеціальної туші, тіней. Будьте обережними, не зробіть їх занадто яскравими. Орієнтуйтеся на свій колір волосся.

Очі. Smoky eyes, елегантні стрілки, яскраві тіні, мерехтливі блискітки — існує безліч варіантів для макіяжу очей. Обирайте відповідно до свого образу і тематики фотосесії. Не забудьте про туш або накладні вії, які зроблять погляд відкритим і виразним.

Губи. Спочатку затонуйте губи, щоб колір помади не змішувався з натуральним кольором губ. Обов’язково профарбуйте контур олівцем або тонким пензлем, адже на світлинах буде сильно помітно нерівності. Потім наносьте помаду або блиск.

Перед створенням макіяжу для фотосесії варто пам’ятати, що будь-яка камера поглинає до 30 % інтенсивності кольору. Тому макіяж для фото потрібно робити трохи яскравішим. Але головне — не надуживати цим. 

Ще кілька порад

  • Якщо плануєте оригінальну або важливу фотосесію, краще віддайте перевагу професійному мейкапу. Майстри-візажисти краще бачать переваги зовнішності, можуть об’єктивно оцінити її, замаскувати недосконалості і правильно розставити акценти.
  • Не нехтуйте фіксатором макіяжу. Під час фотосесії, особливо якщо це студійна зйомка, мейкап може зіпсуватися під впливом поту чи через надмірну рухливість.
  • Візьміть деякі засоби з собою для оновлення, наприклад, пудру, помаду чи блиск для губ, а також дзеркало.

Вдалий макіяж для фотосесії — це вже значна частина успіху красивих фото. Але пам’ятайте, що надлишок акцентів, занадто виразний або вульгарний мейкап може зіпсувати фото.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999