Відмова від високих каблуків: чому жінки змінюють модні пріоритети?

Каблуки на спад: причини зменшення популярності взуття на високому каблуці

tochka.net
tochka.net
автор
18 сентября 2023, 10:55
Мода и красота
Реклама
Відмова від високих каблуків: чому жінки змінюють модні пріоритети? © Пресслужба

Світові тренди показують зниження попиту на взуття на високих каблуках. Дізнайтеся, чому жінки все частіше обирають комфорт, і як соціальні та культурні чинники впливають на їх вибір.

У різних життєвих обставинах, високі каблуки частіше залишаються за межами модних трендів. Згідно американського опитування, продажі такого взуття впали на 12% у 2017 році. 

Цікавий момент пов'язаний з японською мовою: "взуття" там перекладається як "kutsu", а "біль" – як "kutsuu". Після важкого дня на каблуках, акторка Юмі Ішікава висловила своє бажання побачити менше жінок на високому взутті на роботі в Twitter, запропонувавши хештег #KuToo — комбінацію "kutsu" і "kutsuu", який також асоціюється з рухом #MeToo.

Після цього було створено петицію, що отримала підтримку в Японії, де досі існує строгий дрес-код для жінок, включаючи носіння каблуків. Однак міністр праці Японії не змінив законодавство у цьому питанні.

Такі протести проти каблуків стали ефективними у багатьох країнах. Наприклад, на Філіппінах та в Британській Колумбії уже заборонено вимагати від жінок носити високі каблуки на роботі.

Проте це лише одна частина картини. Велике число жінок віддає перевагу спортивному взуттю та сандалям на плоскій підошві, відступаючи від стереотипів. За даними американської компанії NPD Group, продажі спортивного взуття зросли на 2% у той час, як взуття на високому каблуці зазнало спаду.

За інформацією сайту https://kachorovska.com/, зміни в моді жіночого взуття можна пояснити не тільки культурними чи політичними подіями, а й більш рівноправними стосунками між статями. Молодше покоління жінок віддає перевагу комфорту та психологічному благополуччю, обираючи взуття, яке відповідає їхньому способу життя.

В результаті, ці зміни показують, що жінки все більше прагнуть визначати для себе, як їм виглядати та як себе почувати, відкидаючи чужі очікування.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999