Ковдра — це ваш здоровий та комфортний сон

Як обрати якісну ковдру

tochka.net
tochka.net
автор
10 октября 2023, 19:35
Твой выбор
Реклама
Ковдра — це ваш здоровий та комфортний сон © freepik.com

Головна складова нашого життя – це сон. Одну третину свого життя ми проводимо уві сні, тому дуже важливо задуматися про вибір зручної подушки, обрати якісну ковдру та постільну білизну. Найголовнішим предметом побуту є ковдри, без них просто неможливо, адже вона є у кожного з нас. Її головним завданням вважається створити тепло та комфорт під час сну чи відпочинку. Всі люди різні і поняття про тепло у кожного своє, а також функція у ковдри підтримувати комфортну температуру для нашого тіла взимку, влітку або в міжсезоння. Ковдра - це головна та необхідна річ під час сну.

Види наповнювача ковдр

Ковдра - це свого роду "пиріжок", у якого своя начинка, різний розмір і вага, як тут не замислитися. Ми не можемо купити двадцять штук на різні життєві випадки, а вкриватися чимось потрібно. Давайте розберемося, які у них наповнювачі і зробимо свій вибір.

  • Пух. Найпопулярніший вид наповнювача у ковдр. Його почали використовувати одним з перших, коли тільки люди придумали постіль. Теплий, легкий і що важливо - натуральний наповнювач. Така ковдра зігріє навіть у люті морози. У його виготовленні використовується лебединий, гусячий або качиний пух.
  • Вовна. Другий натуральний наповнювач - це верблюжа або овеча вовна. У його складі ланолін, який сприятливо діє на нашу шкіру, але головна його гідність - це тепло, але "сухе". Такі ковдри можна використовувати будь-якої пори року і прослужать вам від 10 до 17 років. Під такою ковдрою ви не будете потіти. Єдиний його мінус - це вага до 1,5 кг.
  • Шовк. Ковдри з шовкових ниток універсальні, тому що влітку під ними не спекотно, а взимку тепло. Ефект охолодження створює відмінна термоізоляція. Крім цього він гіпоалергенний і простий у використанні. Але деяким виробам з шовкового наповнювача потрібна хімчистка, оскільки прання в машинці може його деформувати
  • Евкаліпт. Для наповнювача використовуються лише стебла, воно має протимікробну дію. До його переваг можна віднести:
  1. добре вбирає вологу
  2. заспокійливий
  3. охолоджувальний
  4. гіпоалергенний
  5. дуже легкий

Він миттєво висихає та відновлює свою первісну форму. Він хоч і нагадує синтепон, проте набагато практичніший. На сьогоднішній день вони найпопулярніші і мають великий споживчий попит.

Ми привели вам опис найпоширеніших наповнювачів, але вибір залишається за вами.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999