Історія взуття adidas Response CL

Які особливості притаманні adidas Response CL

tochka.net
tochka.net
автор
29 февраля, 13:56
Мода и красота
Реклама
Історія взуття adidas Response CL © Пресслужба

Сьогодні світовий бренд продовжує дивувати різноманіттям та високою якістю своєї продукції. Це не лише взуття, а й спортивний одяг та аксесуари. В колекціях бренду є чимало оригінальних та цікавих моделей минулих років. Однією з таких є adidas Response CL – кросівки з вінтажними нотками та шармом естетики нульових.

З чого починався легендарний шлях adidas?

На початку 1920-х років у німецькому містечку Герцогенаурах двоє братів вирішили займатися пошиттям взуття. Це були Адольф та Рудольф Дасслери – два різних темпераменти та характери. 1924 рік вважається офіційним відкриттям фабрики Дасслерів. Їхня перша продукція – кімнатні капці та взуття для тренувань людей-інвалідів, травмованих під час Першої світової.

Підручними матеріалами на той час слугували військова форма та покришки від автомобілів. А вже в 1925 брати додали у виробництво футбольні моделі з шипами. І у 1928 їхні бутси з’явилися на Літніх Олімпійських іграх. З того часу олімпійські спортсмени почали виступати у фірмовому взутті марки «Dassler» та здобувати медалі.

Після Другої світової фабрику довелося підіймати майже з нуля. Як основні матеріали знову використовувались залишки військового спорядження. Але через деякий час брати серйозно розійшлися в поглядах на мету і подальші стратегії. Оскільки фабрик було дві, виробництво розподілили порівну. Фабрика Адольфа отримала назву «Adidas», а фабрика Рудольфа – «Ruda», яку незабаром змінили на «Puma».

У 1954 компанія Адольфа забезпечила взуттям німецьку футбольну збірну. У взутті від adidas вона виграла світовий чемпіонат. Компанія і сьогодні закриває потреби різних видів спорту та є спонсором спортивних змагань.

Які особливості притаманні adidas Response CL?

В основі лінійки Response CL лежать робочі зразки 2 популярних моделей – Response Cushion 2003 року випуску та Response Control 2007 року. Від Cushion нова модель запозичила конструкцію верху. А від Control – фактуру нижньої частини. По суті, це модернізована за сучасними технологіями архівна модель періоду 2000-х.

З 2000 року компанія кардинально змінила дизайн бігових кросівок. В нових моделях віддавали перевагу верху з текстильної сітки та гумовій підметці, а мінімалізм замінило гармонійне поєднання кількох кольорів. Зазвичай це спокійні пастельні відтінки. Варіантів моделей на сьогодні дуже багато. Ви можете купити adidas Response CL на PRM.

Які технології лягли в основу adidas Response CL?

У 2000-х бренд почав активно використовувати чимало провідних технологій для збільшення амортизації й полегшення руху.

Розглянемо ці інновації детальніше.

  • Проміжна підошва EVA на основі зпіненого каучуку. Вона легка, пружна, надійна, добре поглинає удари і швидко відновлюється. Цей матеріал гарантує хорошу амортизацію за будь-яких навантажень.
  • ForMotion – дві рухомі пластини, з’єднані одна з одною. Після кожного кроку нижня пластина відразу повертається до початкового положення. Залежно від ступеня пружності пластин можна розробляти моделі для різного рівня спортивних навантажень. Технологія покликана перш за все миттєво адаптуватися до будь-якої поверхні.
  • Core-Tex – пориста мембрана, яка володіє відмінними водонепроникними і водночас вентиляційними властивостями. Це забезпечується особливостями мікрокомірок, кожна з яких у 20 тис. разів менша за краплю води.
  • Adiprene i Adiprene + – матеріал, що відмінно поглинає удари, а тому допомагає уникати травм. Це спеціальні вставки, що розміщені в п’ятковій і носковій частинах.
  • OrthoLite – устілки з поліуретанової піни. По-перше, завдяки цьому матеріалу устілка ідеально повторює форму вашої стопи. По-друге, вона просочена розчином, що має антибактеріальні властивості та запобігає неприємним запахам.

До того ж зовнішня частина підошви досить добре зчеплюється з будь-якими типами поверхонь завдяки піногумі або вуглецевій гумі. В усіх моделях забезпечується додаткова підтримка зводу стопи, що захищає від плоскостопості. Під час виробництва застосовуються колодки з анатомічними особливостями віку і статі. Підошви різної щільності допомагають уникати завалювання стопи досередини під час активного руху.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999