Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність

Як бренди дбають про довкілля та підтримують інклюзивність

tochka.net
tochka.net
автор
21 сентября 2023, 17:30
Мода и красота
Промо
Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність © Пресслужба

Минули ті часи, коли жорсткі стандарти краси змушували нас почуватися недостатньо досконалими, а вимоги косметичного ринку завдали шкоди природі та тваринам. Світ прямує новим, прогресивним, позитивно орієнтованим, ненасильницьким шляхом. І свідомість людей поступово змінюється. 

Якщо раніше головною вимогою до б’юті-продукції були якість та результат, тепер виробники усе більше звертають увагу на екологічність, намагаються уникнути тестів на тваринах і пропонують засоби, які б задовольнили потреби дуже різних людей з їхніми природними зовнішніми особливостями. 

Як бренди дбають про довкілля та підтримують інклюзивність

  • Caudalie

Історія компанії бере початок у 1993 році, коли Матильда та Бертан Тома (засновники бренду) познайомилися із Жозефом Веркотереном, керівником дослідницької лабораторії Фармацевтичного факультету Бордо. Від нього подружжя дізналося про корисні властивості виноградних кісочок та можливості їхнього застосування в косметиці. 

Продукція Caudalie, що представлена на EVA, є на 100 % чистою, безпечною для здоров’я людини та довкілля. Вона не містить консервантів, які можуть порушувати роботу ендокринної системи, парабенів, феноксіетанолу, компонентів тваринного походження, ланоліну, продуктів нафтохімії, вазеліну, парафіну, лауретсульфат натрію.

Caudalie є членом «1 % для планети» з 2012 року, і жертвує 1 % глобального продажу компанії різним асоціаціям із захисту довкілля. Будучи найбільшим спонсором у Європі та першим у світі з косметичної промисловості, Caudalie до 2021 року посадили понад 8 мільйонів дерев у восьми країнах. Це сприяє зменшенню CO2, протидіє наслідкам зміни клімату, допомагає зберегти біорізноманіття. 

Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність
Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність © Пресслужба

Розробники обирають папір та деревину з печаткою FSC для паковання та брошур, перероблений або біологічний пластик для туб. Вони перероблюють брудну воду в спа-салоні та використовують рослинні чорнила в подарункових наборах.

  • Fenty Beauty 

Бренд, заснований співачкою Rihanna у 2017, відомий своєю активною підтримкою інклюзивності у світі косметики. Компанія пропонує широкий вибір відтінків тональних засобів: Fenty Beauty створили велику палітру тональних основ Pro Filt'r, яка має понад 50 відтінків, зокрема глибокі темні, які раніше були недоступні в багатьох лініях. Для реклами продукції також залучають моделей різних типів зовнішності, що робить бренд доступним для різних аудиторій.

Косметику не тестують на тваринах. Вони дотримуються принципів краси, яка не завдає шкоди тваринам. Rihanna та її бренд активно виступають за рівність у суспільстві, підтримують громадські ініціативи.

  • Lush

Бренд був заснований у 1995 році шістьма партнерами: Мо Константін, Марк Константін, Ровена Берд, Хелен Амброзен, Ліз Беннетт і Пол Грівз. 65 % сировини, яку використовують для виготовлення косметики, є природною. Жоден з компонентів не тестувався на тваринах. Компанія роками бореться за припинення випробувань на тваринах, зокрема беруть участь в активістських акціях. В одному зі своїх магазинів в Англії вони показали відео, яке демонструвало несправжні тести на людях (із задієнням акторів). Відео побачили три мільйони людей.

Протягом останніх п’яти років фірма зібрала понад 50 мільйонів фунтів на добрі справи через Charity Pot та інші кампанії та зусилля, підтримавши понад 3500 груп тільки минулого року.

Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність
Нові правила б’юті-індустрії: екосвідомість, cruelty-free, інклюзивність © Пресслужба

  • Make Up For Ever

З моменту заснування в 1984 році бренд створює високоефективні продукти для професійних візажистів і шанувальників макіяжу по всьому світу. Make Up For Ever створює продукти для візажистів у всіх сферах світу розваг, від сцени до кіно та телебачення. 

Продукти відомі своєю широкою палітрою тональних основ, зокрема Ultra HD Foundation, яка включає різні відтінки, зокрема тони для дуже світлої та дуже темної шкіри. 

Можна зробити висновок, що б’юті-тренди безперервно змінюються. І деякі з них — дійсно на краще. Свідоме ставлення до життя й навколишнього світу є важливим еволюційний витком у розвитку цивілізації. Обирайте стильну, класну косметику й насолоджуйтеся красою в усьому!

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999